"Alice laughed. 'There's no use trying,' she said. 'One can't believe impossible things.' 'I daresay you haven't had much practice,' said the Queen. 'When I was your age, I always did it half an hour a day. Why, sometimes, I've believed as many as six impossible things before breakfast.'"
- Through The Looking Glass - Lewis Carroll

pühapäev, 26. veebruar 2012

Sinu jaoks on see karneval...

Veneetsia karnevalist on kõik natuke kuulnud. Karnevalid toimuvad aga igal pool Itaalias ning nagu ma interneti abiga selgeks sain, on karneval järjekordne katoliikliku kiriku traditsioon.
Milano karneval on pühendatud Milano pühakule Sant'Ambrogiole ning see toimub vastlapäevale järgneval neljal päeval, kulmineerudes laupäeval paraadiga. Sant'Ambrogio olevat igal aastal läinud palverännakule ja jõudnud tagasi just selleks ajaks ja selle puhul tervitati teda nende pidustustega.
Seda kõike ma eile veel ei teadnud, kui sõbrannadega Duomo juures kohtumise kokku leppisin. Seda suurem oli üllatus kui metroost välja tulla tahtsin ja seal trepi ääres väikesed poisid kõigi tulijate kohal paberihelbeid ja serpentiine õhku loopisid. Keerasin kiirelt otsa ringi ja kasutasin teist väljapääsu. Nii palju inimesi pole ma seal veel kunagi näinud. Paljud olid kostüümides ja kõigil tundus väga lõbus olevat.
Järgmisel aastal ehk peaks ehk isegi kostüümi selga ajama ja võibolla teeks siis ka nalja kui sinu suunas mingit kahtlast vahtu pritsitakse... eile see väga tore ei tundunud :)


Kommentaare ei ole: