"Alice laughed. 'There's no use trying,' she said. 'One can't believe impossible things.' 'I daresay you haven't had much practice,' said the Queen. 'When I was your age, I always did it half an hour a day. Why, sometimes, I've believed as many as six impossible things before breakfast.'"
- Through The Looking Glass - Lewis Carroll

pühapäev, 5. veebruar 2012

Talv lõunas

Imekaunis talvehommik
Ajal, mil Eestimaal on üle mõistuse külm (täna öösel -35 ametlikult, nagu lugesin), on talv ka lõuna pool Euroopas. Külmakraade on siin küll oluliselt vähem (-2 kuni -7), aga harjumatult külm siiski.
Lund sadas ikka mitu päeva järjest. Siis oli pisike sula ja järgmiseks hommikuks laiutasid kõikjal liuväljad :)

Kohalikud võimud on ilmselt kuulnud, et soolatamine aitab jääd sulatada. Kuna tegemist on ekstreemse olukorraga, siis tuleb soola panna ikka ka ekstreemselt palju... täna kõndisin mööda lumivalget tänavat. See valge asi ei olnud aga mitte lumi, vaid ohtralt soola :)


Talv Milanos
Veidi piinlik on külma üle hetkel nuriseda, sest kõik mu sõbrad, tuttavad ja sugulased Eestis on sõna otseses mõttes härmas, istuvad toas tekkide sees ja föönitavad hommikul veetorusid lahti... kuid ikkagi - tooge mulle päike ja soojad ilmad tagasi! Ma kolisin siiski lõunasse...

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

:)