"Alice laughed. 'There's no use trying,' she said. 'One can't believe impossible things.' 'I daresay you haven't had much practice,' said the Queen. 'When I was your age, I always did it half an hour a day. Why, sometimes, I've believed as many as six impossible things before breakfast.'"
- Through The Looking Glass - Lewis Carroll

kolmapäev, 11. aprill 2012

Lihavõtted ja puhkus

Maailma vanim vabariik San Marino
 Eestis me värvime mune ja oleme rõõmsad, et reede on vaba päev. Kui palju rohkem me lihavõtete peale üldse mõtleme sellel paganate maal? Itaalias on pasqua (lihavõtted) väga oluline püha. See on võrdne jõuludega oma tähtsuselt ja selleks puhuks minnakse koju pere juurde või sõidetakse kuskile reisile ning populaarne on sel ajal ka puhkust võtta.
Ka minul on praegu puhkus, kuid pigem seepärast, et üritan oma õpingutega lõpule jõuda ja võtsin aega, et korra Eestis käia. Kuid alustuseks tegin tiiru Emilia-Romagna maakonnas. Plaanis oli küll hoopis mujale minna, kuid kuna ilusad ilmad pöördusid sajusteks pea kogu Itaalias, tuli valida reisisihti hoopis selle järgi, kus oletatavasti rohkem päikest ja vähem vihma..
Nelja päeva jooksul sai läbitud järgmised paigad: Parma, Forli, Rimini, San Marino, Cervia, Milano Marittima, Ravenna, Brisighella, Modena... võibolla oli neid kohti rohkemgi, kus sai pikemalt või lühemalt aega veedetud ja lihtsalt ei meenu hetkel.

Kaunis maastik Brisighella lähedal (taustal paistab seesama pisike linnake)
 Suvine turismihooaeg ei ole Aadria mere rannikul veel alanud ning seetõttu tervitasid meid küllaltki tühjad rannad, kus rannakohvikud ja -baarid veel suletud. Kuna esimese hooga sõitsime Riminisse välja, siis kaarti uurides otsustasime ära käia ka välismaal - San Marinos, kuna see jäi vaid paarikümne kilomeetri kaugusele. Soovitan kõigil, kes vähegi sinnakanti satuvad sama teha. See kääbusriik asub kõrgel mäe otsas ning vaated, mis sealt igas ilmakaares avanevad on tõesti uskumatult kaunid.
Populaarne kuurort Milano Marittima (asub Ravenna ja Rimini vahel), kus ühe õhtu ja öö veetsime, on suveperioodil kindlasti mõnus pidutsemiskoht. Praegu oli rahvast veel vähevõitu, kuid mitmed baarid juba turistide ootuses avatud. Ööbimispaiku on seal küllaga igas mõeldavas hinnaklassis. Rannad on laiad ja liivased.
Viimaseks peatuskohaks valisime Il Palazzo - agriturismo paiga - Eestis nimetataks seda tõenäoliselt turismitaluks. See asub Brisighella lähedal mäenõlval ning on just selline mõnus Itaalia maamajake nagu ma neid endale alati ette olen kujutanud. Maitsesime seal ka kohalikku veini ja maja perenaise valmistatud õhtusööki. Hea meelega oleksin võinud sinna mitmeks päevaks vaikusesse oma mõtteid mõlgutama jääda..

Nüüd olen aga juba Eestis ning tegelen puhkuse võtmise peamise põhjusega - käsil on koolitööd.

Lained turistide ootuses Rimini rannas

Kommentaare ei ole: