"Alice laughed. 'There's no use trying,' she said. 'One can't believe impossible things.' 'I daresay you haven't had much practice,' said the Queen. 'When I was your age, I always did it half an hour a day. Why, sometimes, I've believed as many as six impossible things before breakfast.'"
- Through The Looking Glass - Lewis Carroll

reede, 4. november 2011

Pühad ja Bergamo

Vabandused alustuseks, et terve nädala pole postitanud. Kuidagi kähku läks mu pikk pühade nädalavahetus ja siis 3-päevane töönädal selle järel.
Viinis elav sõbranna saabus laupäeva õhtul ja pühapäeva veetsime Milanos ringi kolades. Esmaspäeval aga sõitsime Bergamosse, mis on kuulus oma kauni Città Alta poolest. Tähendab see ülalinna ja asub kõrgel mäe otsas.
Alguses raudteejaama jõudes mõtlesime naiivselt sinna mäe otsa jalutada, kuna see ei paistnudki nii väga kaugel olevat. Õnneks tuli mõistus ikka koju ja läksime bussi peale. Sõit ei olnud nii lühike midagi ja tõusime päris kõrgetesse kõrgustesse. Jalgsi oleks vist tunde sinna turninud :)



See mäe otsas asuv vanalinn oli väga kena. Mitu kaunist kirikut, väljak, poekesed ja kohvikud - nagu Itaalias ikka. Tegime tiiru ja olime üsna ruttu alguses tagasi. Bergamosse vist väga pikka reisi pole mõtet ette võtta.
Peale paari tundi kõrgustes jalutamist tulime alla linna tagasi ja vaatasime veidi keskuses ringi. Need kaks viimast pilti pärinevadki sealt.


Neli vaba päeva järjest oli ikka väga mõnus küll, ainult korralikule aperitivole me sõbrannaga ei jõudnudki, sest mu lemmikkoht oli pühade puhul hoopis suletud.

Täna on jälle reede ja jälle nädalavahetus ees. Ostsin külmkapi toiduvarusid täis, et ei peaks oma nina toast välja pistma. Meil nimelt sajab eile õhtust peale ja päris kõvasti. Genovas on päris hullud uputused. Pilte sellest katastroofist leiate siit. Inimesed on päris endast väljas siin. Ka mitu mu töökaaslast sealtkandist pärit.

Kena nädalavahetust kõigile!

1 kommentaar:

http://estonianbloggers.blogspot.com ütles ...

L'aspetto di Bergamo si può riassumere così:
La città alta: una bellissima fortezza veneziana, a presidio di eventuali attacchi milanesi dal fiume Adda;
La città bassa: un esempio dell'architettura razionalista italiana, tanto di moda nel periodo del fascismo (anni 1930).
Un cordiale saluto.