"Alice laughed. 'There's no use trying,' she said. 'One can't believe impossible things.' 'I daresay you haven't had much practice,' said the Queen. 'When I was your age, I always did it half an hour a day. Why, sometimes, I've believed as many as six impossible things before breakfast.'"
- Through The Looking Glass - Lewis Carroll

reede, 2. september 2011

Naviglio enne päikeseloojangut

Naviglio
Polegi veel kirjutanud ühest Milano ilusamast piirkonnast Navigliost. Oma kanalitega meenutab see natuke Hollandit. Kanaliääred on täis poekesi ja kohvikuid-baare-restorane, mis õhtuti täituvad inimestega.

Naviglio ikka
Suveperioodil on need inimesed baarides kõik varustatud kohustuslike sääsetõrjevahenditega, sest Naviglio on just tänu neile ilusatele kanalitele veel ekstra sääserohke piirkond Milanos. Uskuge mind, ilma on täiesti võimatu seal õhtul aperitivot nautida. Sääsed sööstavad parvedena kõigele elusale kallale.  

... ja päike on loojumas
Lisaks kõigele muule toredale toimub siin kanaliäärsetel tänavatel ka iga kuu viimasel pühapäeval antiigiturg. Tuttav rääkis, et kui tahad midagi väga head leida, pead minema vara - kella 8 paiku, kui tahad aga head hinda kaubelda, siis pärastlõunal. Septembri viimasel pühapäeval püüan selle turu kindlasti üle vaadata.

Muuseas toimub siin igas linnaosas kord nädalas tavaline turg, mille puhul mõni tänav sellel päeval lihtsalt suletakse liikluseks. Meie tänaval on näiteks reede turupäev. Igal reede hommikul, kui tööle hakkan minema, on mu majaesine juba kõiksugu kaupa täis - puuviljad, munad, riided, kotid-kingad, voodipesu, liha, kala, piimatooted - tõesti, mida iganes. See kõik võtab enda alla päris pika jupi tänavat. Kahjuks ei saa kunagi väga pikalt kaupa uudistada, sest tööle on vaja jõuda. Hiljuti aga avastasin, et minu kodust 15 minuti jalutuskäigu kaugusel pargi ääres on turupäev laupäeviti. Homme ongi plaanis sinna kolama minna.



3 kommentaari:

midaiganes ütles ...

turul said käidud?
Ja Naviglio on väga ilus just päikeseloojangul (mitte, et ma seda muul ajal näinud oleks :D)

Iris ütles ...

Turule ei jòudnud, otsisin hoopis raamatupoode, mis kasutatud ingliskeelset kirjandust mùùks.. neid on eriti vàhe, selles mòttes tunnen puudust Haagi suurest raamatupoest, kus terve teine korrus oli antikvariaat.

Kristel ütles ...

Mulle meeldib ka see piirkond väga Milanos aga no need sääsed neid on seal kohutavalt palju ikka :)