"Alice laughed. 'There's no use trying,' she said. 'One can't believe impossible things.' 'I daresay you haven't had much practice,' said the Queen. 'When I was your age, I always did it half an hour a day. Why, sometimes, I've believed as many as six impossible things before breakfast.'"
- Through The Looking Glass - Lewis Carroll

pühapäev, 24. juuli 2011

Gelato...

Gelato... Itaalia jäätisest on vist küll kõik kuulnud. Gelateriasid leidub pea igal tänaval ja piazzal. Need on avatud hilisõhtuni, nii et isegi enne magamaminekut võib oma suure jäätiseisu väikese vaevaga rahuldada.
Jäätiseid on väga erinevate maitsetega ning neid võib osta alates tavalisest "väikesest" (nagu siin pildil) kuni tohutute portsudeni.

Pildil olev jäätis on küpsise ja maasika maitsetega ning maksab selline pisike asi 2 eurot. Ausalt, jäätist on selles nii palju, et rohkem korraga ei jaksakski süüa. Olen päris mitme koha gelatot proovinud ja mitte kuskil ei koonerdata selle kogusega - pigem ikka rohkem, nii et sooja ilmaga pead eriti kiirelt limpsima hakkama, sest igast servast tilgub :)

2 kommentaari:

Birgit ütles ...

Hei Iris! ..pean jälle paar sõna sekka ütlema.. :) Eile vedas sõbrants mind oma lemmik Itaalia jäätisekohvikusse, istusime seal terassil õnnelikult jäätist limpsides ja avastan, et kohviku nime all on kirjas muuhulgas "gelato" Ma ei tea kui õige või itaaliapärane meil pakutav gelato on, aga sain endale kindlalt uue suvelemmiku. Ma maitsesin maasika, ploomi ja mojito jäätiseid. Kõik nad olid superpuhta maitsega, ei jälgegi mingist keemiast! Aga tõesti kiiresti pidi neid limpsima, muidu lihtsalt sulaks käes ära :)

Iris ütles ...

Võib täitsa juhtuda, et ka mujal tehakse Itaalia jäätist :P Isegi Eestis mingil ajal sai seda osta Kristiine Keskuses näiteks. Aga siin on tõesti igal pool ja maitsete valik on väga rikkalik :)