"Alice laughed. 'There's no use trying,' she said. 'One can't believe impossible things.' 'I daresay you haven't had much practice,' said the Queen. 'When I was your age, I always did it half an hour a day. Why, sometimes, I've believed as many as six impossible things before breakfast.'"
- Through The Looking Glass - Lewis Carroll

reede, 29. juuli 2011

Ainult (moe)hulludele

Kuigi võib tunduda, et ma peale jäätise söömise ja aperitivode siin Milanos eriti muud ei teegi, siis tegelikult käin ma lausa viiel päeval nädalas tööl.
Töötan meediaagentuuris, mille klientideks on põhiliselt Itaalia moe ja disaini firmad ning vahendame neile reklaampindasid väljaannetes üle maailma. Lisaks 32 meediaettevõttele kõikjal maailmas, haldan mina ka kahe Itaalia ajakirja reklaamitellimusi. Nendeks on alles kevadel turule tulnud itaaliakeelne pigem jutuajakiri Studio ja ainult täiesti moehulludele mõeldud ajakiri MUSE.
MUSE on kakskeelne - itaalia ja inglise ning tegemist on moekunsti ajakirjaga, mis ilmub 4 korda aastas ja on vähemalt pooleteise sentimeetri paksune. Minu ülemuse sõnade järgi on selle ajakirja ostjad ja "lugejad" (peamiselt koosneb see pildimaterjalist) täiesti hullud ja nad tuleks haiglasse paigutada :) Nende diagnoos oleks siis moehullus.

Mis ma siis päevad läbi teen?
* suhtlen oma reklaamikontaktidega üle maailma
* suhtlen meie müügiosakonnaga
* suhtlen ka klientidega
* suhtlen klientide loovagentuuridega
* küsin pakkumisi vastavalt etteantud soovidele
* sisestan tellimusi ja saadan neid kinnituseks kliendile ja reklaamikanalile
* hangin materjale (kujundusi) ja edastan need väljaannetele
* otsin/hangin/mõtlen välja igasuguse taustainfo, mida müügitiim minult vajab
* prindin/köidan/arhiveerin asju
* ja siis pean kõige üle veel tohutult detailset aruandlust viiel erineval moel EXCELIS!

Ma pole suuremaid Exceli fanaatikuid mitte kuskil varem kohanud, kui siin. Kõik on Excelis! Ja miks üks tabel, kui võib teha seitse? Miks võrrelda eelmise aastaga numbreid, kui võib võrrelda ka üle-eelmise ja üle-üle-eelmisega? Ahjaa, ja miks piirduda Excelis arvutiekraanil nokitsemisega, kui võib need tabelid ju igakuiselt välja printida ja köita moodsa liimköitega kausta ja teha neid umbes 10 koopiat (neist igaüks oma sentimeetripaksune raamat täis mõnusaid tableid :P)? Loodetavasti on kõigest sellest ekseldamisest kõvasti kasu ka.

Räägin siis natuke tööajast ka, et te saaks seal iga päev tänada õnne, et töötate Eestis ja mitte Itaalias. Tööpäev on 8 tundi pikk, algab kell 9 ja lõpeb kell 18. Lõuna on 13-14 ja mitte mingil muul ajal! Tööle tulles, lõunale minnes, lõunalt tulles ja töölt jälle ära minnes tõmbab iga töötaja läbi oma kaardi, mis registreerib tulekud-minekud.
Kui jõuad tööle 9.03, siis pead olema õhtul vähemalt 18.03ni, sest muidu peetakse 3 minutit su palgast lihtsalt kinni!
Kui sa tahad töö ajal kuskil ära käia (arsti juures vms), siis sa teatad sellest meilitsi oma ülemusele ja administratiivtöötajale 4 päeva ette ja see aeg (nt 2 tundi) arvestatakse maha sinu puhkusest.
Nii et, kulla endised kolleegid Postimehes, ma isegi ei ütle midagi, saite isegi aru, mis ma öelda tahtsin :D
Ma kindlasti unustasin mainida mingeid asju, mida ma veel teen, aga ehk siis edaspidi.
Kontor on muidu päris suur ja inimesi on meil veidi üle 30. Igal pool on väga väga väga palju ajakirju ja ajalehti erinevates keeltes.
Jaapani ajalehed näevad muide ikka väga veidrad välja :)

Kommentaare ei ole: