"Alice laughed. 'There's no use trying,' she said. 'One can't believe impossible things.' 'I daresay you haven't had much practice,' said the Queen. 'When I was your age, I always did it half an hour a day. Why, sometimes, I've believed as many as six impossible things before breakfast.'"
- Through The Looking Glass - Lewis Carroll

reede, 22. juuli 2011

Kohviparadiisis kohvinäljas

*



Itaalia ja kohv on peaaegu sünonüümid. Mina aga olen Itaaliasse tulekust peale hakanud vähem kohvi jooma. Põhjus lihtne - seda eesti mõistes kohvi ei ole siin olemaski. Suurt tassi musta kohvi piimaga ei ole võimalik mitte kuskilt saada. Jah, võibolla kui leiad koha, kust osta presskann koju..
Itaallased ise suhtuvad oma kohvijoomisse nagu millessegi, mida lihtsalt tuleb teha. Cappuccino on hommikune jook, selle kõrvale võetakse sarvesaia moodi saiake brioche või cornetto. Oleneb, kuidas neid kuskil kutsutakse. Neid on väga paljude erinevate täidiste ja maitsetega. Samuti on kombeks tänavanurgal asuvas kohvikus nende kahe kõrvale värsket ajalehte lugeda.
Peale lõunat joob cappuccinot ainult minutaoline välismaalane. Itaallase kohv peale sööki on kiire ja enamasti püsti seistes baarileti ääres sekunditega neelatud caffé normale. Normaaseks on seda kohvi minu mõistes raske pidada, sest tegemist on ülipisikese espressoga. Esiteks jätkub sellest üheks lonksuks ja teiseks.. püsti seistes! Kohvi tuleks ju nautida!






* Seekordne pilt on pärit Google'i pildipangast

Kommentaare ei ole: